מתחילת תקופת הקורונה ועד עכשיו אנחנו עובדים ולומדים מהבית. על מנת לשמור על שפיות אנחנו משתדלים לצאת הרבה החוצה, לטייל ולעשות ספורט. גיליתי שהדבר שהכי עוזר לנו להתמודד עם הלימודים דרך המסכים זה סיבוב הליכה קצר של כרבע שעה באמצע היום. כולם כולל הבעל העובד יוצאים לסיבוב קבוע. הילדים תמיד מוצאים דברים מעניינים אבל כדי שלא ישעמם (בכל זאת אנחנו עושים כל פעם את אותו סיבוב) כל כמה ימים אנחנו מגוונים במשימה אחרת.

התחלתי מרשימה של מספר פעילויות, ואחרי ששיתפתי את הרעיון לפוסט זה בפייסבוק קיבלתי המון רעיונות ממש מוצלחים. כאן המקום להודות לכל העוזרים והיועצים הנאמנים. בשל כמות הרעיונות החלטתי לפצל רשימה זו לשלושה חלקים (פוסטים):

  1. פעילויות אינסטנט - כאלו שאין צורך בהכנה מראש.
  2. צריך להתכונן טרם היציאה אבל ממש בקטנה.
  3. פעילות מושקעת (דורשת בין 2-10 דקות הכנה).

פעילויות אינסטנט (אין צורך בהכנה מראש)

מילוי הוראות - ההורה או אחד הילדים נותן הוראה וכולם מבצעים. לדוגמה: לרוץ עד הפניה הבאה, להתקדם בהליכה צידית עד התמרור הקרוב, קפיצות צפרדע לאורך הרחוב, ללכת 20 צעדים קדימה. גרסה נוספת יכולה להיות בעיניים עצומות - אחד עוצם את העיניים והשני נותן לו הוראות איך ללכת מבלי להיתקל בדברים.

בדיקת צלילים - אוספים במהלך הסיבוב מקל או אבן ומקישים איתם על חפצים שונים כמו גזע עץ, מדרכה, עמוד חשמל. אפשר לאסוף מקלות באורך/עובי שונה ולהאזין האם מתקבל צליל שונה.

לחפש דברים שמתחרזים עם... - אם לא קופצת לכם לראש מילה אז תתחילו עם בלון זו מילה שיש סיכוי טוב שתתקלו בדרך במשהו שמתחרז איתה. אווירון, וילון, חילזון, חניון, חלון.

איסוף פריטים לפי מספרים - אספו 5 אבנים, 4 עלים, 3 מקלות, 2 אצטרובלים ופרח אחד. כמובן שזוהי רק דוגמה ואתם מוזמנים לנסות אובייקטים אחרים.

תרגול ימין/שמאל - תרגול זה אפשר להכניס כחלק מהקטגוריות האחרות. לדוגמה: במילוי הוראות ניתן לתת הוראה לקפוץ 10 פעמים על רגל ימין. דוגמה נוספת: אפשר להחליט שבקטגוריה מי סופר הכי הרבה סופרים רק את הפריטים שנמצאים מצד שמאל. זה יכול להיות מעניין כי יש אפשרות שתעלה הסוגיה ששמאל הוא לא משהו מוחלט, אם נעשה את המסלול הלוך וחזור צד שמאל יהיה כל פעם בכיוון אחר.

דרך נוספת שניתן לתרגל ימין ושמאל הינה שכל צומת שאנו מגיעים אליה אחד מהצועדים בוחר לאן הולכים והוא צריך להגיד בקול באיזה כיוון בחר.

אור וצל - כשאני לא מפעילה את הילדים הם מחפשים דרך אתגרית להליכה. כשיש שמש (סיאטל לא התברכה בהרבה ימים כאלה) הם מנסים ללכת את המסלול רק באזורים המוצלים. אם אין אזור מוצל הם מבקשים ממני שאזוז כדי שאטיל צל והם יוכלו להתקדם בבטחה. בנוסף נסו לבחון את הצל על ידי התבוננות על הצל שאנו מתילים. באיזה שעה הצל ארוך ומתי קצר? מהי הזווית שאנו עומדים ביחס לשמש על מנת לקבל צל ארוך?

אני רואה משהו שמתחיל באות - אני רואה משהו שמתחיל באות פ׳ (פרח, פרפר, פעמון). אפשר לשחק כתחרות מי רואה יותר אובייקטים או שכל פעם מי שמצליח ראשון למצוא אובייקט מתאים, הוא זה שנותן את האות הבאה. במידה והילדים עדין לא מכירים את אותיות הא׳-ב׳ אפשר לשחק עם צלילים ״אני רואה משהו שמתחיל ב-גָה״ (גדר, גגון).

מי סופר הכי הרבה - קובעים מראש מה אנו מחפשים היום, לדוגמה: חתולים/חרקים/ציפורים/כלבים/מכוניות בצבע אדום. למתקדמים אפשר לספור מספר אובייקטים או לספור כל יום בשבוע אובייקט אחר ואז להכין בבית גרף עמודות ולראות ויזואלית מה נפוץ יותר. לצעירים שבחבורה אפשר להחליף את הגרפים במגדלים מלגו דופלו. לדוגמה: בטיול ראינו 3 חתולים, 5 מכוניות בצבע אדום ו-6 כלבים. בבית נכין שלושה מגדלים: מגדל צהוב בגובה של 3 קוביות לגו לחתולים, מגדל אדום בגובה של 5 קוביות לגו למכוניות האדומות ומגדל ירוק עם 6 קוביות לגו לכלבים. כעת קל להשוות איזה קבוצה היא הגדולה ביותר.

להתנהל כמכוניות- צועקים ״ירוק״ הילדים רצים, צועקים ״אדום״ הילדים עוצרים. אפשר להרחיב על ידי איתות באמצעות היד ימינה ושמאלה (אפשר להגיד בקול ואז לומדים על הדרך כיוונים), ואפשר ללכת עוד צעד קדימה וללמוד תמרורים.

מנדלות מחפצים שאספנו - לאסוף עלים, מקלות, אצטרובלים, אבנים ולהכין מהם מנדלות. בדרך כלל זה המון דברים אז אולי עדיף ליצור את המנדלה בחוץ ולהשאיר את ה״אוצרות״ מחוץ לבית.

חיפוש 5 חפצים בצבע מסוים - אפשר להחליט שמחפשים 5 אובייקטים שונים בצבע כלשהו. אם הילדים מאבדים סבלנות אפשר כל פעם לחפש דבר אחד. לדוגמה: ההורה מתחיל ב״מי רואה משהו בצבע כחול?״ יעל בת ה-5 מצאה פרח ועכשיו תורה לשאול ״מי רואה משהו בצבע כתום?״.

אהבתם את הפעילויות המוצעות בפוסט זה? אתם מוזמנים לחלק השני, שהינו רשימה של פעילויות שמצריכות לקחת משהו טרם היציאה (מצלמה, קופסה וכדומה) אבל ההכנה ממש בקטנה😊.