כשפתחתי את הבלוג תכננתי כל מיני נושאים שארצה להעלות בפוסטים, רובם היו לימודי העשרה ועזרה בחומר הלימוד מזווית קצת אחרת. מעולם לא חשבתי שאכתוב פוסט על דרכים יצירתיות להעביר הפסקה בין שיעורים.

אז אם אתם צריכים רגע נשימה בין המסכים או אם הסתיימו אצלכם ימי הלמידה מרחוק אפשר בקלות להמיר את הפעילויות לזמן שבו הולכים מהגן/בית הספר הביתה, הליכה בשכונה לחבר או סתם התאווררות בחוץ ביום שרב חם או יום גשם ששהינו בו זמן ארוך בבית.

רשימת הפעילויות הינה ארוכה ומגוונת, ומחולקת לשלושה פוסטים שונים:

  1. פעילויות אינסטנט - כאלו שאין צורך בהכנה מראש  
  2. צריך להתכונן טרם היציאה אבל ממש בקטנה
  3. פעילות מושקעת (דורשת בין 2-10 דקות הכנה)

מעוניינים בפעילות שלא דורשת הכנה מראש, ישנו פוסט שלם עם המון רעיונות. היום נתמקד בחלק השני:

צריך להתכונן טרם היציאה אבל ממש בקטנה

מדידת אורך - בשביל הפעילות צריך סרט מדידה לכל ילד או זוג ילדים. קובעים אורך מסוים ומחפשים עצמים באותו האורך. גם כאן כמו בפעילות מי סופר הכי הרבה אפשר כל יום למדוד אורך שונה או שכל ילד/קבוצה ימדדו אורך שונה ואז להכין גרף עמודות ולראות מה נפוץ יותר.

כיווני השמיים - פעילות זו מצריכה מצפן. לאחר שהבנו בפעילות של תרגול ימין ושמאל שהכיוונים הם יחסית לכיוון התנועה אפשר להסביר שיש דרך מוחלטת ואלו הם הכיוונים צפון, דרום, מזרח ומערב. גם כאן כמו בימין ושמאל ניתן הוראות והילדים יסתכלו במצפן וילכו לכיוון שאמרנו. למתקדמים אפשר לבנות מפה ולהכניס לתוכה את שושנת הרוחות.

ללכת עם מגנט ולראות מה מתמגנט - על מנת ליהנות מפעילות זו יש צורך במגנט יחסית חזק (לא מגנט של פרסומות). פשוט תנו לכל ילד מגנט ותנו לו לחקור למה המגנט מתמגנט ולמה לא. תוך כדי הפעילות אפשר לכוון את הילדים שיבחנו מה משותף לכל החפצים שהמגנט התמגנט אליהם והאם אנו יכולים לחזות מראש מה יתמגנט ומה לא.

צילום מקרוב - פעילות זו מצריכה מצלמה. מצלמה של הטלפון הנייד או מצלמת כיס שתיהן מתאימות. במהלך סיבוב ההליכה נצלם חפצים מאוד מקרוב וכשנחזור הביתה נעשה חידון לחברים ובני המשפחה המורחבת מה צילמנו. צילום מקרוב אינו פשוט לילדים קטנים כי צריך להחזיק את המצלמה בצורה יציבה. לילדים הצעירים נתתי לצלם ואז ראיתי מה הם רוצים שיהיה בפריים וצילמתי תמונה ברורה יותר.

איסוף דברים זעירים - לצאת לסיבוב ההליכה עם קופסת גפרורים או כל קופסה בגודל קטן ולבקש מהילדים לאסוף 5 פריטים. מומלץ לאסוף לקופסה קטנה על מנת שהילדים ישימו לב לפרטים קטנים הנמצאים בחוץ ולא הפריטים הקופצים לנו לעין ברגע הראשון.

גירים - הוספת ציור עם גירים על המדרכה יכול להוסיף עניין וצבע. את הגרפים שהכנו בפעילות מדידת אורך או מי סופר הכי הרבה אפשר לצייר על המדרכה וככה לבלות עוד כמה דקות באוויר הפתוח. רעיון נוסף הינו לשדרג את פעילות איסוף פריטים לפי מספרים. מציירים על הרצפה 5 ריבועים שבכל אחד כותבים מספר מ-1 עד 5 (אפשר לתת לילד לכתוב את המספרים בעצמו וככה הוא יתאמן בכתיבה). אוספים פריטים ומניחים אותם בריבוע המתאים. אנחנו השתמשנו בריבועים כמד קפיצה מהמקום, והתחרינו מי קופץ רחוק יותר מהמקום ועם תנופה.

פעילות דמיון - בשביל פעילות זו אנו זקוקים למצלמה והרבה דמיון. במהלך סיבוב ההליכה מצלמים סדקים/חריצים/אבנים/עננים. לאחר שחוזרים הביתה מביטים בתמונות ומחפשים בהן חיות או פרצופים.

אהבתם את שני החלקים הראשונים? ממש בקרוב אשלח את החלק השלישי, שהינו רשימה של פעילויות הדורשות קצת יותר השקעה, אבל בלי לחץ, השקעה של פחות מ-10 דקות 😊.

  • פתרון צילום מקרוב: איצטרובל, צמיג של מכונית, גזע עץ