חגיגות 70 שנה לישראל
אם לומר את האמת אף פעם לא חשבתי שחוגגים את יום העצמאות בגולה. ראש השנה, פסח, שבועות נשמע ברור מאליו אבל יום העצמאות הוא חג כל כך פטריוטי. מאחר ואני וילדי שמחים עם כל חגיגה וסיבה למסיבה החלטתי למנף גם את חגיגות ה-70 למדינת ישראל לטובת קצת לימוד בכיף.
בדיוק מספר ימים לפני החגיגות בני הבכור הודיע לי שחברה לכיתה שאלה אותו איך כותבים סוס בעברית והוא התבייש להגיד שהוא לא זוכר. הוא כתב לה סאס וכמעט החליף את ה-״ס״ ב-״s״. הבטחתי לו שבמקביל ללימוד האינטסיבי של האנגלית נחזור פעם בשבוע לכתוב בעברית. באותו יום הוא כבר כתב ממש בשמחה את רשימת המתנות שהוא רוצה ליום הולדתו למרות שיש עוד כמעט 4 חודשים והכל בעברית צחה.
חשבתי איזה פעילות נחמדה יכולה לדרבן אותו לחזור לאותיות הא׳ב׳. יומיים לפני יום העצמאות הוצאתי בחגיגיות את חותכני העוגיות והודעתי שלכבוד יום ההולדת למדינת ישראל נכין לה ברכה מעוגיות ושרשרת דגלים לקישוט הבית. כתיבת הברכות בבצק היתה הצלחה אדירה, בני בן החמש בחר מה הוא רוצה לכתוב (הוא ביקש לקחת את העוגיות ולחלק בגן), בני הבכור בן השבע קבע איזה אותיות צריך להוציא מהקופסא ואני הייתי הסו-שף והוצאתי חותכנים לפי ההוראות. קרצנו את הברכות ״מזל טוב לישראל״ ו״אני אוהב אותך ישראל״ ואז כל אחד קרץ את שמו בבצק. בני הבכור נרגע קצת שהוא יכול להיזכר שוב באותיות הקודש ובני הצעיר למד לרשום את שמו ואפילו יודע איך קוראים לכל אות (חוץ ממם סופית שהוא מתעקש לקרוא לה ריבוע).
שרשרת הדגלים גם היא היתה מכוונת למידה. חשבתי שאם נצייר אני ובני הצעיר את דגל ישראל נעבוד תוך כדי על ציור צורות הנדסיות. הוא התאמץ מאוד וגם יצא לו ממש יפה ועל הדרך הוא למד לצייר קווים/מלבנים ומשולשים.
אומנם עד שתראו פוסט זה חגיגות ה-70 כבר יחלפו אבל זוהי פעילות שניתן לבצע בכל חג ומועד.
כמה פשוט ככה כיף ומלמד
אם אתם מחפשים מתכון מוצלח לעוגיות חמאה/סוכר אני מצאתי שילדי הכי אוהבים את המתכון של רות סירקיס.
בתאבון!